This residence is a sensitive addition to an existing rural log compound. A new, more modern interpretation of the style of the existing flanking log home and log garage was used for the structure that links them, which contains the core elements of the compound – kitchen, dining, living, and family bedrooms upstairs. Energy efficiency, recycled green materials and sustainability drove decisions on this project. Reclaimed timber framing, intricate log joinery and local limestone are used to form a core element counterpoint to more modern materials and expressions.

Note: this project was completed with Marc Asmus’ first co-founded architecture firm, Y+A Architecture.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s